Spremberk 2014

Dne 28. 2. 2014 odjelo 15 mladých judistů z České Třebové v hojném doprovodu rodičů a trenérů Rudolfa Rybky, Tomáše Rybky a Josefa Řezníčka na kvalitně obsazený mezinárodní turnaj do Německého Spremberku. Turnaje se zúčastnili mladí judisté z Německa, Rakouska, Polska a České republiky. Konkurence byla opravdu veliká, kdy turnaj probíhal na pěti tatami a za oba dny se na zápasištích představilo 600! mladých judistů z 20 oddílů.

Třebovské judo opět potvrdilo svojí kvalitu, kdy v této obrovské konkurenci získalo krásné 5. místo ze všech zúčastněných oddílů. Jako trenér bych chtěl poděkovat všem, kdo se turnaje zúčastnil a to nejen našim závodníkům, ale i rodičům a našemu lékaři MUDr. Igoru Paarovi. Jeho služby jsme naštěstí využívali pouze minimálně. Děti předvedly pěkné judo a umístily se na následujících místech:

1. místo: Veronika Janišová, Maxim Chromý, Petra Vážková

2. místo: Jakub Herman

3. místo: Martina Paarová, Lukáš Hubl, Matěj Řezníček

4. místo: Vladimír Synek

Dominik Řehák, Jan Janíček, Vítek Smejkal, Magda Ryšavá, Zuzana Gregarová, Pavel Imrich a Tomáš Rybka se i přes kvalitní výkony v silné konkurenci neprosadili na medailová umístění.

K tomuto ještě nutno podotknout, že Magda a Zuzka startovaly ve vyšší hmotnostní kategorii, kdy se praly s děvčaty, která vážila o 10 kg! více. Dominik ve starší kategorii teprve sbírá zkušenosti, kdy ale při vyhraném zápase na okuri ashi harai, který ukončil Ipponem prokázal, že jeho zlepšující se výkony nejsou náhodou. Vladimír Synek, Tomáš Rybka a Pavel Imrich shodně nešˇtastně prohráli rozhodující zápasy o umístění, kdy určitě nebyli horší než soupeři, kteří je nakonec porazili. Honza Janíček a Vítek Smejkal nezachytili prudký nástup soupeřů, kteří jim předvedli, že v judu se bojuje již od první vteřiny.

Závěrem bych rád všechny ještě jednou pochválil za předvedené judo a vzornou reprezentaci našeho města.

Rudolf Rybka

Příspěvek byl publikován v rubrice 2014. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.