Přebor ČR starších žáků

Na Přebor ČR do Chomutova se probojovali 4 naši svěřenci. Medailové ambice měl hlavně ve váze do 46kg Karel Gregar, který týden před soutěží vybojoval 3.místo na Mistrovství ČR v kategorii dorostu. V prvním zápase sice potvrdil roli spolufavorita, když zvítězil před časovým limitem, ale další zápas ztratil a dostal se do bojů v opravách. Tam si Karel vybral svou dávku smůly (určitě na ten hod dlouho nezapomene) a po 3 vteřinách zápasu prohrál na ipon.
Další kdo zasáhl do bojů byl Tomáš Kovář ve váze do 42kg.  Tomáš měl první kolo volný los a ve druhém zápas zvládl a zvítězil. Boj o semifinále ale ztratil a obsadil celkové 7.místo.
Honza Formánek ve váze do 55kg prohrál jeden zápas a turnaj pro něho skončil. Na Honzovi byla vidět nervozita z první účasti na Přeboru ČR a bohužel neukázal to co opravdu umí. Jako poslední nastoupil ve váze do 73kg Tomáš Verner a stejně jako Honza vypadl hned v prvním kole. Zápas začal chybou, kdy hned v úvodu upadl, ale i přesto měl několikrát velikou šanci (držel soupeře 2x v držení) zápas ukončit před časovým limitem a postupovat soutěží dál. Bohužel se mu to nepovedlo a skončil také bez umístění.

Závody pro nás nebyly zrovna úspěšné, ale tak to ve sportu chodí. Makejme a doufejme, že příští rok to kluci všem ukážou.

Příspěvek byl publikován v rubrice 2012, Aktuality, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.