Přebor ČR mladších žáků – 3 medaile !!

Na Přebor ČR mladších žáků se z našeho oddílu probojovalo 11 závodníků. Množství kvalifikovaných judistů nás řadilo mezi nejpočetnější výpravy na soutěži, která se konala v Ostravě.
V soutěži nejdříve začali své boje ve váze do 36kg Magda Klimešová, do 40kg Kíťa Klimešová, do 46kg Honza Růžička a do 38kg Vítek Škrkoň.
Magda začala skvěle, kdy po dvou vítězných zápasech se dostala do semifinále, ale pak bohužel v boji o finále prohrála a čekal ji zápas o třetí místo. Ten se ji však moc nepovedl a obsadila celkově 5.místo.
Souběžně své boje taky začal Vítek Škrkoň, který potvrdil roli jednoho z favoritů a po třech vítězných zápasech se dostal až do finále. Tam jsme doufali ve vítězství, ale Vítek to nezvládl hlavně takticky a nakonec obsadil skvělé 2.místo.  
Ve váze do 46kg se představil Honza Růžička, který nejdříve v prvních dvou utkáních zvítězil a vypadalo to na velkou medailovou naději. Boj o semifinále ale Honza psychicky nezvládl a prohrál (těsně na jeden bod) – veliká škoda. Tim se ale dostal do opravných bojů, kde Honza ještě jednou vyhrál a jednou prohrál a obsadil konečné 7.místo.
Ve váze do 40kg začala své boje taky Kíťa Klimešová, která po prvním vítězném zápase další dva ztratila a obsadila 7.místo.
Další naši stříbrnou medaili  získala Magda Ryšavá, která ale měla velikou dávku štěstí. V této váhové kategorii se sešli pouze dvě soupeřky (ostatní nastoupily ve vyšší váhové kategorii). 
Další naše medailové želízko v ohni byl Tonda Kobza ve váze do 55kg. První zápas Tonda prohrál (asi si myslel, že to půjde samo), ale pak v dalších bojích začal ukazovat proč patří mezi favority a po třech vítězných zápasech obsadil pěkné 3.místo.
Ostatní naši judisté bohužel skončili bez umístění (Zuzka Gregarová, Lucka Rybková a Matouš Jirsa).

Mezi oddíly jsme za mladší žáky obsadili dělené 10.místo a za mladší žákyně dělené 11.místo.

Soutěž hodnotím jako úspěšnou, ale stále je co zlepšovat.

Příspěvek byl publikován v rubrice 2012, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.