Třebovské judo v Agrate Brianza

JUDO Česká Třebová dostalo šanci zúčastnit se a reprezentovat město Česká Třebová při výměnném pobytu v italském partnerském městě Agrate Brianza ve dnech 4.-8.10.2012. Náš oddíl zastupovalo 9 dětí (Tomáš Kovář, Filip Adamský, Matouš Jirsa, Magda Klimešová, Kristýna Klimešová, Lucie Rybková, Zuzana Gregarová, Zora Zemánková a Matěj Řezníček) a 2 trenéři (Karel Gregar a Vlastimil Zemánek).
Dne 4.10.2012 jsme se v cca půl jedenácté večer nalodili na autobus směr Agrate a začalo naše víkendové dobrodružství. 5.10. v 5:32 ráno projíždíme kolem Mnichova a na krátký okamžik zahlédneme Alianz Arenu, domovský stánek Bayernu Mnichov. O 3 hodiny později vjíždíme přes Brennerský průsmyk do Itálie a okolo 11:30 zastavujeme ve Veroně, kde máme na programu prohlídku města. Naši svěřenci zvládají i výstup na Veronskou věž, kde si z výšky cca 80 metrů prohlížíme Veronu. Sestup dolů po schodech zvládne Lucka a Vlastik, ostatní dávají přednost výtahu. Okolo půl třetí opouštíme Veronu a vydáváme se směr Agrate Brianza, kam dorážíme okolo 18.hodiny. V Agrate náš čeká přivítání na radnici města a rozdělení do rodin.
6.10. nás čeká italské město Milano, kde vystupujeme na Corso Buenos Aires, nejdražší ulici v Milanu, a pokračujeme pěšky k Milánskému dómu. Ještě předtím však mají děti možnost usednout do cocpitu monopostu Ferrari z roku 2001 a nechat se vyfotit jako Michael Schumacher, kterému monopost patřil. Poté přicházíme k Milánskému dómu, který si prohlédneme zevnitř a následně pokračujeme přes Galerii Moda na náměstí La Scala. Kdo by to byl řekl, ale La Scala zvenku vypadá úplně obyčejně. Následně dojdeme k hradu Castello Sforzesco a do parku Sempione, kde dostávají naši svěřenci rozchod, při němž se určitě neztratí. Po návratu z Milána se rozjíždíme do rodin a večer nás čeká společná večeře v Ristoro del Moro – pizza.
V neděli 7.10. se po dohodě s italskými hostiteli vydáváme směr Autodromo Nazionale Monza a myslím si, že tento výlet je zážitkem jak pro děti, tak pro trenéry. Karel a já dostáváme možnost se postavit na místo, kde cílový prapor odmává konec závodu formule 1. Naneštěstí se na okruhu projíždějí pouze amatérské a poloprofesionální motorkářské týmy. Dle zaručených informací je hluk z F1 slyšet až v 6 km vzdáleném Agrate.
V odpoledních hodinách nás čeká prezentace našeho judistického oddílu, které se prolíná s oddílem Judo Agratese. S jistotou se dá říci, že naši svěřenci nezklamali a ukázali obyvatelům města Agrate Brianza, že judo ve Třebové umíme.
Ve večerních hodinách se náš autobus rozjíždí směr Česká Republika a domů do České Třebové přijíždíme přesně ve 12:00 dne 8.10.2012. Děkujeme městu Česká Třebová, že jsme dostali možnost reprezentovat naše město v zahraničí a věříme, že podobnou šanci ještě někdy v budoucnu dostaneme. JUDU zdar!

Fotografie a videa je možné zhlédnout zde:  http://pankodl.rajce.idnes.cz/agrate/.

Příspěvek byl publikován v rubrice 2012. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.