JUDO Česká Třebová po 3 letech opět v Elblagu

Ve čtvrtek 5.1.2023 jsme se vydali se 13 mladými judisty a judistkami a se 2 trenéry do polského Elblagu na tradiční lednový Judocamp, kterého se každoročně účastní významné množství polských klubů včetně několika zahraničních výprav, mezi něž jsme letos patřili i my. JUDO Česká Třebová reprezentovali Zorka, Matyáš, David, Tomáš, Lukáš, Šimon, Jarda, Jakub, Míra, Matěj, Pepa, Nela a Sára a trenéři Filip a Vlastik.

Čtvrteční cesta na sever Polska byla doplněna návštěvou největšího hradního komplexu v Evropě, hradu Malbork. Poté, co jsme se v Elblagu akreditovali a ubytovali v jednom z místních internátů, jsme se šli podívat do blízkého centra města.

V pátek a sobotu probíhaly tréninky rozdělené do 2 věkových skupin vedené dvojnásobným olympijským vítězem Waldemarem Legienem (1988 Soul a 1992 Barcelona). Sensei Legien ukázal judistům techniky v závodních variantách, které si mohli všichni vyzkoušet na prostorném tatami sportovní haly. Každý trénink byl zaměřen i na cvičné zápasy (randori), kde si mohli českotřebovští judisté „osahat“ různé sparingy, jak z Polska, tak např. i z Litvy.

V neděli jsme dostáli povinnosti dojet s dětmi až k Baltskému moři a fotka na pláži, cca 4 km od ruských hranic to potvrzuje. Jenom nám letos moře připadalo klidné jako rybník, zatímco Viselský záliv byl plný vln. Domů jsme dojeli v pořádku a v pondělí se tak mohli všichni radovat z účasti na pondělním školním vyučování.

JUDU ZDAR

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.