VC České Třebové 2022 v judu

Ve dnech 22. – 24. 1. 2022 se po dvouleté přestávce konal jubilejní 10. ročník VC České Třebové v judu s následným pondělním judo kempem. Turnaj se konal pod záštitou a s finanční podporou hejtmana Pardubického kraje pana Martina Netolického a s finanční a osobní podporou starostky města Česká Třebová paní Magdalény Peterkové. Oběma jmenovaným patří velký dík organizátorů akce. A jaký byl 10. ročník? Pro organizátory určitě náročný a pro českotřebovské dorostence úspěšný.

Týden před soutěží jsme registrovali přes 700 přihlášených, avšak vlivem koronavirové situace činí konečné číslo účasti 447 judistů a judistek ze 66 oddílů a 2 zemí (ČR a Rakousko).

V sobotu se o medaile a poháry pro nejlepší týmy prali mláďata (9 a 10 let) a starší žactvo (13 a 14 let), v neděli pak mladší žactvo (11 a 12 let) a dorost (15 až 17 let).

Za JUDO Česká Třebová nastoupili v nejmladší kategorii Jan Krška a Filip Lešinger. Pro oba kluky to byl jejich první turnaj a hlavně velká zkušenost. Po nich o medaile bojovali starší žáci. Josef Jan Drašnar si došel pro bronzovou medaili, na pátých místech těsně pod stupni vítězů skončili Šimon Baláž, Jakub Najman a Jakub Ježek. Matěj Czajkowski, Miroslav Hurt a Miroslav Šikula skončili tentokrát v poli poražených.

Neděle byla ve znamení vítězství. V mladších žácích se pěkným 7. místem blýskl Matěj Ducháček a bronz získala Vendulka Marie Fišerová. A v dorostu to nejenom cinklo, ale po několika letech máme opět pohár za 3. nejlepší tým v soutěži družstev, a to zásluhou zlatých medailí Adama Janíčka, Alexandra Patakiho a Kateřiny Kovářové a stříbrných medailí Davida Martince a Terezy Krásové. Bez medaile zůstali v neděli Sára Nagyová, Juraj Mjachký, Jiří Vít Drašnar, Radek Krška, Jan Škrkoň, Lukáš Krása, Matyáš Zářecký, Tomáš Hájek, Kateřina Šedová.

V pondělí se konal judo kemp pod vedením trojnásobného olympionika Jaromíra Ježka a s účastí cca 80 judistů a judistek tak zakončil jubilejní 10. ročník VC České Třebové.

Jménem oddílu JUDO Česká Třebová děkuji všem trenérům, rozhodčím, rodičům a dětem za organizaci a realizaci celé akce. Věřím, že za rok již v plné síle odstartujeme novou dékadu.

JUDU ZDAR

Nástup družstev při zahájení turnaje
Pondělní judo kemp
Příspěvek byl publikován v rubrice 2022, Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.