Samurajská katana II

Dnes 3.5.2014 jsme odjeli se 6 malými judisty do Liberce na 2.kolo Samurajské katany, kde borci ze 3.skupiny získávali další závodnické zkušenosti. A nutno dodat, že i vítězné zápasy a medaile.


Nejprve se na tatami postavili Matyáš Zářecký a Petr Studený, naše jediná 2 koťata v soutěži. Každý ve své váze musel absolvovat 3 utkání a minimálně 2 vyhrát, aby měl šanci se prát o medaile. A oba borci 2 ze 3 vyhráli, Petr 2x na O-GOSHI a Matyáš 1x na O SOTO GARI a 1x na O SOTO GARI a držení KESA GATAME. Následně v boji o finále ani jeden neuspěl, ale i přesto prohráli až po 2 minutách, Petr na waza-ari a Matyáš na praporky. Oba tak shodně obsadili 3. místo.
Následně se začali prát jak naše 3 dračice, Petra Karastojanová, Anastázie Sýkorová a Adélka Borovičková, tak i poslední mládě v soutěži, Matěj Zika. Petra byla na svých prvních závodech a její strach a hlavně nekonečný proud různých otázek málem zapříčinil mou hospitalizaci u pana Chocholouška. Ale pak vstoupila na tatami a první závodní O GOSHI bylo ukázkové, soupeřka měla nohy tak vysoko nad žíněnkou, že jsem se bál, aby se nedotkly stropu haly. Svoji soupeřku pak udolala ještě jednou a právem si odvezla zlato. A ty připomínky a otázky ke zlaté medaili snad raději ani nechtějte slyšet. :-D
Stázka sbírá zkušenosti a přestože oba své zápasy prohrála, tak zejména za ten první jí musím otevřeně pochválit za rvavost a chuť se poprat o vítězství. To je jeden z mála předpokladů pro budoucí úspěchy. No a ten bronz je takový malý návdavek.
Adélka si dnes rozdala horší karty a s těmi se moc dobře hrát nedá, ale také ukázala, že se v ní skrývá potenciál, který se na povrch prodere co by dup.
No a Matěj? Matěj ten dnes vyhrál svůj první zápas! Sice jsem málem dostal infarkt, ale zvládl to a ve své váze tak skončil na pěkném pátém místě. Jak my judisté říkáme, nemusí pršet, jen když kape.
Celková bilance tak zní: 6 dětí, 4 medaile, 1 zlato, 3 bronzy, 18 zápasů, z toho 7 vítězných. Fotky jsou na níže uvedeném odkazu.
JUDU ZDAR!

http://vlazem.rajce.idnes.cz/Samurajska_katana_Liberec_3.5.2014

Příspěvek byl publikován v rubrice 2014. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.