Graz 2010 – mezinárodní turnaj

p1000095Ve dnech 3. – 4. 7 . 2010 se uskutečnila Mezinárodní soutěž nedaleko rakouského Grazu, které se zúčastnilo 22 zemí s celkem 1388 závodníky !!!  Turnaj byl rozplánován do dvou dnů v krásných prostorách zábavního centra pro mládež. Českou republiku reprezentoval náš oddíl s 8 závodníky (Švestka Marek, Typl Vojta, Gregar Karel, Škrkoň Vít, Provazník Dušan, Růžička Jan, Kobza Tonda, Štusák Dominik), kteří tam jeli hlavně sbírat zkušenosti. Vyjma Marka Švestky a Vojty Typla se ostatní naši borci závodů na takové úrovni nikdy sami nezúčastnili a byla to pro ně velká škola.                        >> pokračování <<

p1000113I přes velkou nervozitu většiny z nich jsme přivezli skvělé výsledky. Největšího z nich dosáhl za skvělé 2. místo Marek Švestka v kategorii starších žáků ve váze do 66 kg, kde si počínal velmi zkušeně a myslím, že nikdo z týmu takto parádní výsledek nečekal. Navíc jako nejstarší z našich závodníků i s Vojtou Typlem skvěle pomáhali našim mladým nováčkům – „Marku a Vojto, super“. Další skvělé úspěchy jsme získali – mláďata váha do 30kg – Škrkoň Vít vybojoval v obrovské konkurenci 7. místo a stejně tak získal 7. místo ve váze do 45 kg i Provazník Dušan. Oba borci předvedli skvělé techniky a nebýt smůly, mohli oba bojovat o konečné třetí místo. Musíme ale pochválit i ostatní kluky za skvělý přístup a nasazení a navíc všem ukázali, že judo dělat umí a v budoucnu se s nimi musí počítat. Na příští rok jsme si laťku nastavili dost vysoko. Tímto jsme kompletně uzavřeli letošní velmi úspěšnou sezónu, přejeme hezké prázdniny a na konci srpna na letním soustředění v plné síle naviděnou.

s pozdravem všem – vaši trenéři juda

Příspěvek byl publikován v rubrice 2010, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.