ČP Ostrava

cimg0016V so a ne 11. – 12.2. jsme se účastnili ČP v Ostravě. Je to jeden z pěti největších turnajů v ČR, kde závodníci sbírají body a ti nejlepší se pak probojují na mistrovství republiky. Konkurence byla obrovská – nejenže se sjeli závodníci z celé ČR, ale taky z Polska a Slovenska. Bojovalo se ve dvou dnech, v sobotu dorostenci a junioři a v neděli pak mladší žáci (žákyně) a starší žáci (žákyně).
Odjížděli jsme se 16 závodníky a s cílem překonat loňský výsledek 2 medailí!!!
Hned první den se podařilo Pavle Horské zvítězit mezi juniorkami ve váze do 78kg a k tomu ještě Marek Švestka potvrdil roli jednoho z favoritů a vybojoval bronzovou medaili ve váze do 73kg. Bohužel se nezadařilo Lukáši Hordějčukovi a po dvou zápasech vypadl.
V neděli nastoupili naši mladší svěřenci a nevedli si vůbec špatně. Ve váze do 60kg zvítězil Dušan Provazník, stříbrnou medaili přidala Magda Klimešová do 36kg, kde ještě 30 sekund před koncem zápasu dokonce vedla nad loňskou mistryní republika. Bronzové medaile přidali ještě Antonín Kobza ve váze do 46kg a Zuzana Gregarová do 28kg.
Ostatní borci zatím medailově neuspěli (Karel Gregar, Kíťa Klimešová, Tomáš Kovář, Dominik Štusák, Filip Adamský, Jan Růžička Vít Škrkoň, Magda Ryšavá a Danča Blažková).
Celkové vystoupení hodnotíme jako skvělé (celkově 6 medailí) a věříme, že příští měsíc v Jablonci množství medailí ještě navýšíme.

Judu zdar

[nggallery id=59]

Příspěvek byl publikován v rubrice 2012. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.