RP v Hradci Králové – 3 medaile

20190323_RP_Hradec_Králové_02V sobotu 23.3.2019 jsme se vydali s 12 závodníky na 1. kolo Regionálního poháru do Hradce Králové. S ohledem na slunečné a teplé počasí panovaly v hale hradeckého Sokola těžké klimatické podmínky.

Jako první nastoupil na tatami Šimon Baláž, který po jedné chybě prohrál a turnaj pro něj předčasně skončil. K velkému rozčarování trenéra si podobně vedli i naší další borci (Michal Daněk, Hugo Špais, Pepa Drašnar, Honza Škrkoň a Lukáš Krása), kteří se sice do opravných bojů dostali, ale ani tam se jim nedokázalo zlomit „prokletí“ hradeckého tatami. Tomáš Hájek měl tabulku každý s každým a čekala ho porce 4 utkání, bohužel opět bez vítězného konce. Následně na tatami nastoupila do svých 5 utkání Andrea Kristenová a Andrejka v posledním zápase všem vytřela zrak. To byl ippon jako kráva. Takové O Goši jsem ještě neviděla. Koukáte, přemýšlíte a najednou vidíte jenom ty letící nohy. Prostě paráda. Poslední mladší žákyní na hradeckém tatami byla Beátka Zemánková, pro níž bylo hradecké tatami vítězné, a to v časech 6 a 8 vteřin, za které své soupeřky z tatami vyprovodila.

Následovali starší žáci a žákyně. Jako první se o medaile utkal Matyáš Zářecký a po prohraném finále bral stříbro. Stříbro brala i Káťa Kovářová a poslední českotřebovskou judistkou v akci byla Adélka Borovičková, která za jedno vítězství brala pěkné 4. místo.

Judo Česká Třebová se průběžně zařadilo na průběžné 12. místo této tříkolové soutěže a je nám jasné, že musíme tréninkově zabrat, abychom naše umístění výrazně vylepšili.

JUDU ZDAR

VÝSLEDKY STRUČNĚ:

1. místo – Beáta Zemánková

2. místo – Matyáš Zářecký, Kateřina Kovářová

Příspěvek byl publikován v rubrice 2019, Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.