VC České Třebové – opět rekord!!

IMG_0652       Ve dnech 19. a 20. 1. 2019 se v České Třebové konal 8. ročník Velké ceny v judu – a opět jsme trhali rekordy v počtu účastníků. Zájem byl tak obrovský, že jsme bohužel byli nuceni (vzhledem ke kapacitě haly) redukovat počet startujících. Celková účast nakonec dosáhla počtu 673 judistů a judistek ze 76 oddílů a 5 zemí (ČR, SR, Polsko, Bosna a Hercegovina a Ukrajina).

       Turnaj v sobotu zahájila starostka města Mgr. Peterková, která judisty přivítala a popřála všem mnoho štěstí. Poté jsme již začali se samotnou soutěží, kde naši borci i letos dokázali na tatami vybojovat několik cenných kovů.

       V kategorii mláďat porazil všechny své soupeře Miroslav Hurt a získal svoji první velkou zlatou medaili. Nádherným stříbrem ho doplnil Jakub Najman a i Markovi Zářeckému chyběl k bronzu velmi malý krůček. Ostatní naši svěřenci (Veronika Lešingerová, Alex Hanik, Matěj Czajkowski a Jakub Ježek) získali cenné zkušenosti a věříme, že je zúročí v dalším judistickém životě.

       Ve starších žácích vybojovaly stříbrné medaile Martina Paarová a Kateřina Kovářová a bronzem je doplnila Petra Karastojanová. Alexandr Pataki obsadil velmi pěkné 7. místo a Adéla Borovičková skončila mimo bodované pozice.

       V neděli nás svým výborným výkonem nadchl Šimon Baláž, který skončil na 5. místě z 32 závodníků. Bronzovou medaili do své sbírky přidala též Beáta Zemánková. Další českotřebovští judisté dostanou šanci opět za rok.

V kategorii dorostu pak poslední medaile do naší sbírky přidali stříbrem Petra Vážková a bronzem Tadeáš Baštář. Pěkným 7. místem je ve svém prvním dorosteneckém turnaji doplnil Jakub Verner.

Letošní turnaj nám ukázal, že jsme schopni zvládnout nápor téměř 700 závodníků. Jsme hrdí na skutečnost, že se nám daří dostat do České Třebové tak širokou a pestrou paletu judistů a judistek s prakticky celé České republiky, ale také ze Slovenska, Polska, Ukrajiny a tradičně i z Bosny a Hercegoviny.

Za podporu děkujeme pardubickému kraji a městu Česká Třebová.

JUDU ZDAR

VÝSLEDKY STRUČNĚ:

1. místo – Miroslav Hurt

2. místo – Jakub Najman, Petra Vážková, Kateřina Kovářová, Martina Paarová

3. místo – Beáta Zemánková, Petra Karastojanová, Tadeáš Baštář

FOTKY BUDOU DOPLNĚNY POZDĚJI

Příspěvek byl publikován v rubrice 2019, Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.