VC České Třebové

IMG_0062 IMG_0063 IMG_0066Třetí lednový víkend v České Třebové patřil tradičně judu. V letošním, již 7. ročníku judistické Velké ceny se v kategoriích mláďat (9 a 10 let) a staršího žactva (13 a 14 let) v sobotu a mladšího žactva (11 a 12 let) a dorostu (15 – 17 let) v neděli utkalo o medaile a poháry pro nejlepší družstva v každé kategorii rekordních 539 judistů a judistek ze 61 oddílu z 3 zemí (ČR, Slovensko, Bosna a Hercegovina).

Českotřebovští judisté se v tak silné konkurenci neztratili. V kategorii mláďat se podařilo Toničce Sýkorové vybojovat první stříbrnou medaili pro náš oddíl a následovně ji bronzem doplnil Šimon Baláž.

Ve starších žácích se nám dařilo o mnoho lépe, když zlato na judistickém tatami vybojovala Petra Karastojanová, stříbrné medaile získali Matěj Řezníček a Jakub Verner a bronzem je doplnily Martina Paarová, Adéla Borovičková a Zora Zemánková. Touto sbírkou si tak starší žáci a žákyně zajistili pohár za celkové 3. místo v družstvech, když jim celkové vítězství uniklo prakticky o jeden jediný bod.

V neděli nás zaslouženým bronzem potěšil Adam Janíček a také výborným výkonem a pátým místem z 33 závodníků ve své váze do 38 kg též Petr Studený. V kategorii dorostu pak poslední medaile do naší sbírky přidal bronzem Lukáš Hübl a stříbrnou medailí Ondra Málek.

Letošní turnaj nás opět prověřil, a to jak po sportovní, tak i po organizační stránce a dnes již víme, že i počet účastníků přes 500 judistů ve 2 dnech je organizačně zvládnutelné. Jsme hrdí na skutečnost, že se nám daří dostat do České Třebové tak širokou a pestrou paletu judistů a judistek s prakticky celé České republiky, ale také ze Slovenska a tradičně i z Bosny a Hercegoviny.

JUDU ZDAR

VÝSLEDKY STRUČNĚ:

1. místo – Petra Karastojanová

2. místo – Antonie Sýkorová, Matěj Řezníček, Jakub Verner, Ondřej Málek

3. místo – Šimon Baláž, Martina Paarová, Adéla Borovičková, Zora Zemánková, Adam Janíček, Lukáš Hübl

Příspěvek byl publikován v rubrice 2018, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.