!!! Fantastické výsledky na mistrovství ČR !!!

p1000387Marek Švestka získal titul PŘEBORNÍK ČR PRO ROK 2010 !!! 
Dne 6. 11. 2010 se ve sportovní hale Technické univerzity v Liberci konal Přebor České republiky v judu kategorie starších žáků a žákyň.

Účastnilo se celkem 222 nejlepších judistů z ČR. Českou Třebovou reprezentovali 3 závodníci, kteří se během celoroční soutěže museli na přebor ČR kvalifikovat. Ve váze do 66kg to byl Marek Švestka, Vojtěch Typl váha do 55 kg a Lukáš Hordejčuk nad 73 kg.

První do bojů zasáhl Vojta Typl a získal 9. místo. Vojtu je možné pochválit za přístup, nasazení a též za celkové umístění, protože přestup z nižších věkových kategorií je vždy komplikovaný a Vojta je velkým příslibem na skvělá umístění pro další rok v této kategorii.

Dalším naším závodníkem byl Marek Švestka, žhavý kandidát na medailové pozice, neboť během celého roku předváděl opravdu vynikající výkony. Marka je také možno velmi pochválit za způsob vedení boje, za jeho přehled, přístup a zejména pak za získání TITULU PŘEBORNÍKA ČR PRO ROK 2010 !!! Dlužno podotknout, že Marek je i členem širšího výběru české reprezentace v této kategorii. Titul přeborníka ČR Marek získal již podruhé.

Jako poslední do bojů zasáhl Lukáš Hordejčuk, který je také jako Vojta Typl, teprve prvním rokem starším žákem a v letošním roce sbíral na republikových soutěžích své zkušenosti. Přesto se dokázal na tomto přeboru postarat o obrovské překvapení, když hned ve druhém kole vyřadil obhájce loňského titulu Krále z Ostravy ! Postupně se pak dostal až do finále, kde však nestačil na Skybu z Ostravy a stal se VÍCEMISTREM ČR PRO ROK 2010!!!. Lukáše je nutné pochválit za přístup, nasazení, zodpovědnost a zejména pak za celkový výsledek.

Třešničkou na dortu tohoto obrovského úspěchu našeho oddílu je pak zisk celkového 4. místa v silné konkurenci 79 oddílů z celé republiky. Závěrem bychom chtěli poděkovat i všem partnerům a sponzorům našeho oddílu. Judu zdar.

[nggallery id=12]

Příspěvek byl publikován v rubrice 2010, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.