Ohlédnutí za rokem 2014

IMG_0479Jak hodnotit rok 2014?
Pro náš oddíl to byl vyjímečný a extrémně úspěšný rok. Letos se počet našich členů sice nezvyšoval, a tak jak v loňském roce je naše základna stabilizována na 105 judistech, ale rozhodně jsme udělali velký pokrok v kvalitě tréninků a přípravou dalších možností pro rozvoj dětí (zahraniční soustředění, větší spolupráce s jinými oddíly, komunikace s reprezentací,…).
A co sportovní výsledky ?? První ostře sledovanou soutěží byl Český pohár družstev starších žáků a žákyň krajů, kde jsme se spolu s pardubickým oddílem postarali o obrovské překvapení turnaje a vybojovali jsme stříbro. I s touto medailí jsme si za letošní rok přivezli z pěti turnajů Českého poháru neuvěřitelných 25 medailí!!!! Měsíc na to nás čekal Přebor ČR družstev starších žáků, kde se nám podařilo potvrdit kvalitu našich závodníků a vybojovat bronzovou medaili. Vrcholem sezóny pro jednotlivce byl Přebor ČR. V říjnu začali starší žáci a byly z toho čtyři medaile – Antonín Kobza se stal PŘEBORNÍKEM ČR, stříbro získaliVít Škrkoň a Zuzana Gregarová, bronzovou medaili pak Magdaléna Klimešová. Dále pak následovalo MČR dorostenců a dorostenek, odkud jsme si odvezli jednu bronzovou medaili zásluhou Magdalény Klimešové. PČR věkové kategorie mladších žáků zakončovalo nejdůležitější část sezóny a i tam jsme vybojovali tři medaile – PŘEBORNÍKEM ČR se stal Jakub Herman, stříbrnou medaili získal Ondra Málek a bronz pak Petra Vážková. Celkově jsme za rok 2014 získali na PČR a MČR 9 cenných kovů, což se projevilo i v celorepublikovém hodnocení oddílů. Jak v kategorii mladších žáků, tak i v kategorii starších žáků jsme se stali druhým nejlepším oddílem v ČR. Další dva cenné kovy si naši svěřenci přivezli ze soutěže KATA, kde stříbrnou medaili získala dvojice Jan Růžička-Vít Škrkoň a bronzovou medaili pak dvojice Gregar Karel-Vít Škrkoň.
Nesmíme ale také zapomenout na naši nejmladší generaci mláďat, kteří pravidelně vozí medaile ze soutěží jako jsou např. Polabská liga, …atd. Všichni věříme, že mezi nimi jsou určitě další republikový medailisté, kteří náš oddíl budou skvěle reprezentovat.
Celý náš trenérský tým je hrdý na předváděné výkony všech našich svěřenců, za získanou prestiž v republikovém porovnání oddílů a hlavně za skvělý tým, který dokáže parádně spolupracovat a pomáhat si. Z vývoje máme samozřejmě radost a už se Těšíme, co nám přinese rok 2015.

Výsledky na Přeboru a Mistrovství ČR :

JAKUB HERMAN PŘEBORNÍK ČR v kat. mladších žáků ve váze do 30kg
ONDRA MÁLEK 2.místo v kat. mladších žáků ve váze nad 60kg
PETRA VÁŽKOVÁ 3.místo v kat. mladších žákyň ve váze do 48kg
JUDO ČESKÁ TŘEBOVÁ 2.NEJLEPŠÍ ODDÍL V ČR V KATEGORII MLADŠÍCH ŽÁKŮ
ANTONÍN KOBZA PŘEBORNÍK ČR v kat. starších žáků ve váze do 66kg
VÍT ŠKRKOŇ 2.místo v kat. starších žáků ve váze do 50kg
ZUZANA GREGAROVÁ 2.místo v kat. starších žákyň ve váze do 36kg
MAGDA KLIMEŠOVÁ 3.místo v kat. starších žákyň ve váze do 48kg
KRISTÝNA KLIMEŠOVÁ 4.místo v kat. starších žákyň ve váze do 52kg
MAGDA RYŠAVÁ 4.místo v kat. starších žákyň ve váze do 36kg
JUDO ČESKÁ TŘEBOVÁ 2.NEJLEPŠÍ ODDÍL V ČR V KATEGORII STARŠÍCH ŽÁKŮ
MAGDA KLIMEŠOVÁ 3.místo v kat. dorostenek ve váze do 48kg
VÍT ŠKRKOŇ 5.místo v kat. dorostenců ve váze do 55kg
KAREL GREGAR 7.místo v kat. dorostenců ve váze do 55kg
ANTONÍN KOBZA 7.místo v kat. dorostenců ve váze do 66kg
RŮŽIČKA JAN+VÍT ŠKRKOŇ 2.místo v soutěži KATA
GREGAR KAREL+VÍT ŠKRKOŇ 3.místo v soutěži KATA

JUDU ZDAR!!

Příspěvek byl publikován v rubrice 2014, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.