VC Polné – Třebová vítězí jako tým!

PolnáDne 8. 11. 2014 jsme se zúčastnili Mezinárodní velké ceny Polné. Soutěže se zúčastnilo 180 judistů z 18 oddílů celé ČR a jednoho oddílu z Maďarska a Rakouska. Z našeho oddílů se turnaje zúčastnili: Veronika Janišová, Petra Vážková, Jakub Herman, Jan Janiš, Maxim Chromý, Vladimír Synek a Matěj Řezníček. Petra potvrdila sojí formu a závodnici z Polné porazila ve dvou zápasech před časovým limitem a obsadila první místo. Veronika v prvním zápase narazila na favorizovanou Štěpánovou, kdy po boji prohrála před časovým limitem. Další zápas s přehledem vyhrála a v posledním zápase nám Bohužel vítězství těsně uniklo. Verunka obsadila krásné třetí místo. Kuba Herman měl dva těžké zápasy, kdy v obou zápasech hned od začátku dotahoval bodový náskok soupeřů. Se závodníkem z Rakouska se to podařilo a Kuba vyhrál před limitem, ale na velmi kvalitního závodníka z Baníku Ostrava Kuba nestačil. V součtu všech zápasů to nakonec na první místo stačilo, kdy štěstí se tentokrát hodně přiklonilo na naší stranu. Honza Janiš vstoupil do zápasů Iponem za 10 vteřin a postoupil dál do vyřazovacích bojů. Poté Honza předvedl svůj životní výkon a porazil velice kvalitního závodníka z rakouska a postoupil do finále. Tam již Honzík nestačil na favorizovaného domácího borce a obsadil krásné druhé místo. Maxim Chromý vyhrál dva ze tří zápasů a obsadil krásné první místo. Při prvním zápase si Maxim myslel, že se soupeř porazí sám a než se Maxim nadál, tak ležel v držení a zápas před limitem prohrál. Po důrazné rozmluvě s trenéry si Maxim uvědomil, že musí přidat a zbývající dva zápasy s přehledem před limitem vyhrál na ipon.
Láďa Synek měl šest zápasů, kdy první zápas prohrál s borcem z rakouska na yuko a zbývajících pět zápasů vyhrál před limitem na ipon. Vzhledem k tomu, že závodník z rakouska v dalších zápasech zaváhal a Láďa svůj poslední zápas vyhrál nejkrásnějším hodem celé soutěže obsadil zasloužené první místo. Matěj Řezníček předvedl svůj kvalitní výkon, kdy soupeři neměli sebemenší šanci na odpor. Matěj potvrdil, že jeho technika se zlepšuje a jeho příkladný tréninkový přístup se mu vyplácí.
V soutěži družstev jsme obsadili krásné první místo, kdy v takový úspěch nikdo z nás v takové konkurenci po pravdě moc nevěřil. Všem závodníkům je třeba poděkovat za vzornou reprezentaci města, předvedené judo a nasazení. Děti si opravdu sáhly na dno a bylo vidět, že si jdou za svým, tedy 60 cm vysokým pohárem pro celkového vítěze.

JUDU ZDAR

Příspěvek byl publikován v rubrice 2014, HISTORIE - turnaje a akce seřazené dle let. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.