MČR starších žáků družstev – neskutečné 3.místo!!!

V sobotu 24.5.2014 jsme odjeli na MČR družstev starších žáků do Benešova, kam se sjelo celkem 11 nejlepších výběrů z celé ČR. Tentokrát jsme sestavili tým nejen z našich závodníků (Vítek Škrkoň – 50kg, Dominik Štusák – 46kg, Tonda Kobza – 66kg, Honza Růžička – 55kg a Adam Vítek – +73kg), ale také
z oddílů Sokola Hradce Králové (Honza Černý – 46kg a Vojta Macháček – +73kg), Judo klubu Jablonce nad Nisou (Matyáš Sobota – 60kg a Maršálek Aleš – +73kg), z Juda Česká Lípa (Láďa – 73kg a Michael Balážovi – 42kg), SKP Juda Jičín (Tadeáš Čeřovský – 38kg) a z Juda Loko Trutnov (Petr Kudrna – 38kg). Nejdřív musím říct a ocenit, jak jsme skutečně všichni závodníci a trenéři vytvořili parádní partu, a to se taky pak projevilo i na žíněnce. V prvním kole jsme sice skutečně těsně prohráli (po infarktovém závěru) s pozdějším vítězem z Benešova, ale pak jsme dokázali postupně porazit týmy z JC Hranice,  USK Praha, SKKP Brno a nakonec o třetí místo i Judo Sokol Jihlava. Nechci vypichovat výkony jednotlivců, protože všichni kluci ukázali, jak je soutěž družstev a neskutečná atmosféra dokážout strhnou k opravdu špičkovým výkonům a jen věřím, že se nám třeba někdy ještě podaří podobný tým dát dohromady. Mám radost, že jsme všem ukázali, že judo umíme a potvrdili náš poslední velký úspěch na Českém poháru družstev krajů. Ještě musíme pogratulovat ostatním medailistů – vítězným judistům z Benešova a stříbrnému týmu z Juda Kaplice.

Pro všechny to byl mimořádný zážitek – kluci skvělá práce a přejeme Vám ještě hodně dalších takových medailí.

Na soutěži se nám taky představily Kíťa a Magda Klimešovi, které hostovaly jako starší žákyně v týmu Judo Teplice. Magda se bohužel do bojů nezapojila, ale Kíťa dokázala dvakrát zvítězit. Jako tým pak skončily celkově na 4.pozici.

Judu zdar

Příspěvek byl publikován v rubrice 2014. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.